Fotoreport: KRO na Praha pije víno

Minulý víkend se uskutečnil festival autentických vín Praha pije víno. A my u toho ani tentokrát nesměli chybět. Sami jsme poctivě ochutnávali, ale také jsme vínomilce zmožené degustací občerstvili dobrotami z KRO Kitchen a KRO Bakery. 
 

Festival se již tradičně odehrál v prostorách pražské Novoměstské radnice. Zatímco ve spodním patře a na nádvoří měli návštěvníci prostor pro vydechnutí, ve velkém sále to bzučelo jako v úle. 

My se ze všeho nejdřív vypravili porovnat Frankovky od Vulkánců a také se ujistit, že nefiltrovaná verze Cuveé Leonard z Plenéru nám stále chutná více než ta filtrovaná. Zastavili jsme se pozdravit Hanse Czerného, nejčeštějšího rakouského vinaře, a objevili výborný Sylván u Jaryna Nešpor. Nechali jsme se unášet atmosférou a debatami o víně s kamarády vinaři a večer zakončili pivem v nedaleké hospodě. Skvělé to bylo! 

Letos jsme na nádvoří rozpálili gril a přichystali vyladěné cheeseburgery v máslové housce s nakládanými kari okurkami a kečupovou majonézou. Nechyběl ani náš bestseller, kuřecí kombo s kimchi a rýží. Pro zahnání menšího hladu sloužilo naše druhé stanoviště s chlebíčky a sezónním danishem s liškami.