Fotoreport: Shokupan pop-up

Ve čtvrtek 21. července jsme se vydali na otočku do Japonska. Vzal nás tam Jakub Horák z restaurace Yamato, který na jeden večer převzal kuchyni v KRO Coffee a připravil delikatesu japonského streetfoodu, plněné houstičky z mléčného těsta.
 

Základem všech tří variant bylo pečivo z jemného, lehce nasládlého těsta. Jeho příprava trvá dva dny – nejprve se musí založit kvas z mouky a horké vody, který se nechá den odležet. Následující ráno se pak zapracuje máslo mouka a mléko, nechá vykynout a dá péct. 

Výsledkem jsou nadýchané bochánky, které si hosté mohli vychutnat s trhaným vepřovým, japonskou dengaku BBQ, nakládanou zeleninou a wasabi. Na výběr byla také slaná vegetariánská verze s vaječnou omeletou dashi maki, japonskou majonézou a řasami. Sladkou tečku představovaly vařené fazole adzuki s vanilkovo-máslovým krémem a jahodami.

Od samého startu pop-upu bylo rušno a o super atmosféru se postaralo nejen Jakubovo jídlo, ale také speciální drink Yuzu Spritz a sety od DJs Rido, Brooklyn, Modulora a Krodady. Náladu přítomných nezkazila ani chvilková přeháňka, naopak nás všechny příjemně osvěžila. 

Moc děkujeme všem, kdo dorazili a pop-up si s námi užili. A vy, co jste přijít nestihli, nebuďte smutní. Už vymýšlíme termín i téma dalšího pop-upu.