Newsletter: Ať jedí koláče! Ty z KRO Coffee

Předpověď počasí hlásí v těchto dnech opravdové léto, které jsme vám ještě zpříjemnili party v japonském stylu s DJs a skvělým jídlem od Jakuba Horáka z Yamato. Pokud jste pop-up nestihli, nesmutněte. Opět máme plnou náruč novinek, o které se s vámi rádi podělíme. Sladké dobroty v KRO Coffee, osvěžující drinky v KRO Bistro & Baru i poslední porce některých jídel v KRO Kitchen, než je obměníme, čekají jen na vás. 

HOJNOST V KRO COFFEE

V KRO Coffee vás tentokrát čeká spousta novinek, které oceníte v kteroukoliv denní dobu. Ze slaných dobrot pro vás máme misku se slunečnicovým hummusem, lískooříškovým tempehem a vajíčkem a bramborovou housku s omeletou, sýrem a kurkumovým dresingem. Sladkých novinek je o něco víc. Rozhodně ochutnejte naše kynuté koláče s ovocem a tvarohem. Vybírat můžete také z danishů s červeným rybízem nebo třešněmi a kdo má rád sladkou snídani, toho nadchne french toast s opečenými meruňkami a vanilkovou zmrzlinou. Veškeré pečivo i kávu vám rádi připravíme s sebou. Vychutnat si je tak můžete třeba naproti v parku na sluníčku. 

KRO DOMŮ NEBO JAKO DÁREK

Že některé z našich vymazlených dobrot seženete i ve skleničce, už víte. Nyní kromě toho, že skvěle chutnají, vypadají ještě lépe. Oblékli jsme je totiž do nových etiket od Marka Fanty. A také jsme rozšířili jejich nabídku. Vedle klasiky v podobě KRO grilovacího koření, švestkové XO omáčky, hnědého másla či našeho piri-piri jsme pro vás připravili například zázvorovou hořčici či pepřovou omáčku. Vybrané produkty seženete ve všech KRO, ale největší výběr je ve vitríně v KRO Coffee na Vinohradské. Tak tam zaskočte a udělejte někomu radost. Třeba sobě. 

NEJVYŠŠÍ ČAS

Na co? Na náš KRO Cidre Brut od Klimenta. Zásoby se totiž tenčí a víc než polovina láhví je pryč. Pokud jste ho ještě neochutnali, ale chcete, pak neváhejte. Protože až nebude, nebude. Máme jen jeden ročník, který se nebude opakovat. V karlínském KRO Bistro & Baru vám z něj navíc připraví koktejl Kir Breton, spojení cidru a broskví. Perfektní kombinace na letní popíjení. 

Další velmi pitelnou záležitostí, kterou se v Karlíně můžete osvěžit, je víno P.A.N. od Jaroslava Osičky. Jedná se o červené, které se servíruje nachlazené. Tvoří jej odrůdy Pinot Noir a André. Po spontánní fermentaci víno zraje deset měsíců v dubových sudech. Výsledkem je svěží, ovocná chuť. 

LOUČENÍ

V bistru KRO Kitchen se připravujeme na příchod novinek, což zákonitě znamená, že některá jídla ze stávajícího menu zmizí. Pokud jste si oblíbili karíčko z makového mléka nebo čokoládový mousse s lískooříškovou pralinkou, měli byste se s nimi přijít co nejdříve rozloučit.