Newsletter: Babí léto v KRO

Prázdniny skončily, doba dovolených je pryč. Vše se připravuje na nadcházející podzim. U nás to ale žije pořád a party nikdy nekončí! Na září jsme si pro vás připravili hned několik akcí, které vám zpříjemní předěl mezi létem a podzimem. O skvělou atmosféru, dobré jídlo a parádní hudbu u nás nebude nouze. Tak se začtěte a zjistěte, co si nesmíte nechat ujít.


ZAŽÍT KRO JINAK

V sobotu 17. září se opět uskuteční (nejen) sousedská akce Zažít město jinak. Po třech úspěšných ročnících na Vinohradské jsme se letos rozhodli zapojit v Karlíně. Dorazte Zažít Sokolovskou jinak a užít si s námi pohodový den. Start už v 11 hodin!
 
Prostor před KRO Bistro & Barem na jeden den okoření workshopy, DJs a jídlo z naší kuchyně. Naservírujeme vám street food speciality jako vepřový kebab z rotisserie, hovězí krokety nebo wrap se smaženým kuřetem. Prozradíme, že tím nahlédnete pod pokličku chystaného podzimního menu a jako první vyzkoušíte dobroty, které na něj chystáme. 
 
Čekají vás také čtyři workshopy. Můžete si zkusit výrobu vlastní limonády nebo koktejlu a odnést si je v plechovce s vlastní etiketou. Ve spolupráci s Garage22 Distillery jsme pro vás připravili ochutnávku ginu a dalších destilátů a workshop senzoriky – rozpoznání nápoje podle čichu a chuti. Workshop zaměřený na graffiti povede náš dvorní ilustrátor David „Honey85“ Černý a se Zahrada je život se naučíte revitalizovat svou zahradu. 

NA NEGRONI A BRUNCH

Pondělkem 12. září odstartoval Negroni Week. Týden, kdy bary po celém světě vzdávají hold tomuto oblíbenému koktejlu. Kombinaci ginu, vermutu a Campari najdete u nás v Karlíně hned ve čtyřech různých variantách. Přijďte je ochutnat všechny! 
 
Také připomínáme, že neděle na Sokolovské patří brunchi. Jeho nabídku jsme ještě rozšířili, a tak vám kromě vajec Benedikt či KROque-monsieur připravíme také pastrami sendvič nebo sladký french toast. K tomu naše Bellini či jahodové lassí a na perfektní závěr celého týdne je zaděláno.

KAPRÁL V KRO COFFEE

UPDATE: Pop-up Kaprálu se bohužel z rodinných důvodů přesouvá na jiný termín. Ten zatím ladíme. Jakmile jej najdeme, dáme vám hned vědět. 

Ve čtvrtek 29. září pro vás v KRO Coffee chystáme další vyladěný pop-up. Tentokrát k nám dorazí kuchaři Pavel a Anna se svým projektem Kaprál. Zatímco Pavel prošel řeznictvím Naše Maso a poté se stal sous chefem restaurace U Kalendů, Anna strávila většinu své dosavadní kariéry v Esce. Poslední rok pak působila ve vinném baru a bistru Thir v Táboře, který se snaží vrátit kapra do českých kuchyní i mimo Vánoce. 
 
Zde také vznikl Kaprál, dokřupava vysmažený kousek kapra v pivním těstíčku ukrytý v máslové bulce spolu s mustard pickles, chilli cheese mayo a salátem. Za KRO jej doplníme naším smažákem. To zkrátka musíte mít! Opět nebudou chybět ani speciální drinky a DJ pro dotvoření atmosféry. 

SNÍDANĚ OD RÁNA DO VEČERA

Pokud to do té doby nevydržíte, navštivte nás na Jiřáku klidně hned. V kavárně máme nové snídaně, které vám připravíme kdykoli. Takže i když nejste ranní ptáče, můžete svůj den nastartovat u nás. 
 
Základem je sladká (chléb, šlehané máslo, meruňková marmeláda) nebo slaná snídaně (chléb, šlehané máslo se sušenými rajčaty, sýr od Skály, šunka od Dolejších, vejce). Na snídaňovém menu nesmí chybět párky, které nově bereme od pana Heřmana. Kdo chce začít den bez masa, má na výběr mezi grilovanou brokolicí s holandskou omáčkou nebo tempehem s celerovým pyré. Sladkou snídani doplňuje ještě granola s jogurtem a kompotem z blum a rýžová kaše s broskvemi, lemon curd a pekany.

SHOKUPAN JE LÁSKA

Před měsícem jsme uspořádali Shokupan pop-up s Jakubem Horákem z Yamata. A do pečiva z mléčného, jemně nasládlého těsta jsme se zamilovali. Oblíbit si ho můžete i vy. Mléčné houstičky z KRO Bakery, které nahradily naše původní podmáslové, jsou k dostání v kavárně na Jiřáku. Brzy také přibude mléčný toastový chléb. 

NAUČTE SE SLADKÉ JAKO NAŠE TÝNA

Nebo ještě lépe, naše Týna vás to naučí. V pražské škole vaření Laboratorio můžete navštívit její kurz Sladce, česky, netradičně s KRO Bakery. Startuje 27. září, další termín je pak 15. října. Naučíte se dezerty našich babiček v Týnině moderním podání, jak jste si je mohli vychutnat i v KRO Coffee. Během kurzu si vyzkoušíte žemlovku s ovocným pyré a domácím pribiňákem, buchtičky plněné hroznovými povidly s chai latté šodó a krupicovou kaši s rebarborovým pyré. Ovšem pozor, co si uvaříte, to si taky sníte. Kurz může být také skvělým dárkem pro vaše blízké.

SEZNAMTE SE 

Na našem blogu najdete první rozhovor! Seznámíte se v něm s naším hlavním dodavatelem zeleniny Markem Černým, jehož rodina se věnuje zemědělství od 19. století. Marek na sebe prozradil, jak vzpomíná na naše společné začátky, jakou zeleninu se snaží neúspěšně vypěstovat i co mu dělá radost.