Newsletter: Léto v KRO

Ještě než se rozprchnete na prázdniny do všech koutů republiky a světa, čeká na vás několik novinek, kterými přivítáme letní sezonu s plnou parádou. Máme pro vás nová jídla, osvěžující kávu se zmrzlinou, hříšně dobré dezerty a signature koktejly. Dovolená může začít!

Křenovka is back

S příchodem léta se v Karlíně opět mění menu, novinky můžete přijít ochutnat už od pondělí 20. června. Největší radost budou mít ti, kdo si před rokem oblíbili hovězí s křenovou omáčkou a pečenými brambory. To se totiž vrací a bude v nabídce až do září. Změn se již tradičně dočká tatarák, který nově doplní marináda z pečených rajčat a nakládaná šalotka. Smažené kuře v housce vyletní pažitková emulze s medvědím česnekem a hovězí v chlebu nahradí hovězí ve focaccie s nakládanou cuketou a ajvarem. 

Na lístku se objeví také několik novinek. Z předkrmů to budou kuřecí stripsy, které vám tak chutnaly na oslavě prvních narozenin KRO Bistra & Baru. Kuřecí maso naložíme do jerk marinády a podmáslí a poté obalíme a osmažíme ve strouhance z tapiokové mouky. Ke stripsům podáváme majonézu z konfitovaného česneku. Druhou novinkou mezi předkrmy jsou nachos z bramborových placek s rajčatovou salsou a kimchi solí. 

Kromě masa si u nás můžete dát také vegetariánský special, tentokrát grilovaný květák s omáčkou ze zrajícího sýru, nakládanou šalotkou, koprem a chlebovým crumblem. A za odměnu si dopřejte dezert: vanilkový krém s jahodami, hořkou čokoládou s mandlemi a estragonem, nebo pošírovanou broskev s medovým krémem a zmrzlinou ze syrovátky.

Slunce ve skle

Naše čepované Clarified Tap Mojito (rum Diplomático Mantuano, mátovo-limetový cordial, Vetiver esence) jste už měli? Ne? Pak to honem běžte napravit. Kromě něj jsme koktejlové menu obohatili o další osvěžující drinky. Vyzkoušejte třeba kombinaci mezcalu, pisca a melounového cordialu. Dalšími novinkami jsou Cherry Batanga (tequila Cazcabel Blanco, Luxardo Maraschino, Mio Mio Cola) a Rhubarb Cosmopolitan (KRO lemon vodka, pomerančový likér, rebarbora). Zkrátka nepřijdou ani ti, kdo dávají přednost nealkoholickým drinkům. Pro ně máme novinky v podobě kombinací rebarbora-ibišek-zázvor, cold brew-grapefruit-bezinka a spojení okurky a octu na pití z Utopie.

Čerstvá sklizeň

Také KRO Kitchen na Jiřího z Poděbrad ovládly sezónní suroviny. Předkrm, roastbeef s estragonovou emulzí, tak zdobí nakládaná poupata medvědího česneku. Novým vegetariánským specialem je grilované mladé zelí s bezinkovou holandskou omáčkou, bezovými květy a gremolatou s nakládaným citronem. Aktuální dezert, rebarborový crumble s misenkou, jsme doplnili o čerstvé jahody. 

A potěšíme i milovníky našich grilovaných kuřat – nově si můžete dát makové kari, které servírujeme s tempehem, v kombu se čtvrtkou a rýží. 

JEŠTĚ LEPŠÍ BRUNCH

Jahody jsme využili i v KRO Coffee, kde jsme připravili danish s jahodami a vanilkovým krémem. Zvolit můžete také variantu s rebarborou, skvělé jsou obě. 

V kavárně jsme nachystali to pravé letní osvěžení, kterým ještě vylepšíme naše celodenní snídaně a víkendové brunche. Jak? Jen pár slov: meruňkové Bellini a affogato se zmrzlinou od Crème de la Crème. Na víkendové vyhození z kopýtka máme naturální prosecco po skleničce, které vám nabídneme vždy v sobotu a neděli.

Připravení jsme ale i na deštivé dny a plískanice, kdy přijde vhod jarní ramen (kuřecí vývar, marinovaná vajíčka a čerstvá zelenina).

PODPULTOVÉ INFO

No dobře, ona už to taková podpultovka není. Naopak se docela rychle rozkřiklo, že restaurace Tramtárie na Moskevské, kde sídlí KRO Bakery, zavírá. A že uvolněný prostor přebíráme a otevřeme další KRO. Opět jsme se spojili s architekty ze studia NEUHĀUSL HUNAL a začínáme pracovat na podobě nejnovějšího přírůstku. A kdy se do něj budete moct podívat vy? Ještě nějakou chvíli to potrvá, zatím je plán otevřít v průběhu letošní zimy. 

Co dál? 

Pokud na červencové svátky zůstáváte v Praze, nebo se do Prahy naopak vypravíte, nenechte si ujít náš Shokropan pop-up v úterý 5. července s Jakubem Horákem z Yamata a DJs.