Newsletter: Nedělní dopoledne s KRO brunchem

Jak si užít konec prázdnin? Pár tipů bychom pro vás měli. Třeba nedělní celodenní brunch v karlínském KRO Bistro & Baru, kde můžete strávit poklidné dopoledne i přečkat následky prohýřené sobotní noci. Ostatně, na to máme speciální lék… Jaký? To vám prozradíme níže spolu s dalšími novinkami. 

PRAHA PIJE VÍNO

Dnes začíná 9. ročník festivalu autentických vín Praha pije víno, který opět proběhne na Novoměstské radnici. A ani letos u toho nebudeme chybět. Vínomilce zmožené degustováním občerstvíme dobrotami z KRO Kitchen a KRO Bakery. 

Pokud byste i vy chtěli zavítat na největší tuzemský vinařský svátek a ochutnat skvělá vína ve spojení s našimi vyladěnými cheeseburgery nebo chlebíčky a dalším pečivem, máte šanci. Na dnešní den jsou sice vstupenky vyprodané, ale na zítra – sobotu 13. srpna – jich ještě pár zbývá.

BRUNCH? BRUNCH!

V KRO Bistro & Baru jsme upravili nedělní otevírací dobu. Zavítat k nám tak můžete od 10 do 19 hodin. Tahle změna ale není jen tak – na neděli jsme si pro vás v Karlíně přichystali brunch, který si můžete vychutnat kdykoli po celý den. 

Žádná snídaně šampionů se neobejde bez vajec Benedikt. Ta naše podáváme na croissantu z KRO Bakery s uzenou šunkou a nadýchanou holandskou omáčkou. Kromě nich nabízíme také sendvič KROque-Monsieur s pořádnou dávkou sýru, uzenou šunkou a zázvorovou hořčicí. Nebo dáte přednost raději klasické vaječné omeletě s čerstvým sýrem, naším kimchi a bílým kváskovým chlebem? 

Nezanedbáváme ani pitný režim, proto jsme k brunchi připravili několik nových koktejlů. Kdo bude potřebovat nakopnout po předchozí noci, tomu doporučujeme náš kimchi shot (kimchi voda, citron, med). Na spravení je skvělá také Bloody Mary (Garage 22 gin s černým česnekem, naše sriracha, fermentovaná rajčatová voda). Nechybí ani klasika v podobě Bellini (broskvové pyré, applejack, prosecco) nebo nealko laskominy jako jahodové lassí a Peanut Butter Shake (arašídové máslo, rýžové mléko, sůl).

Raději pořádný nedělní oběd? Žádný strach, grilovaná kuřata i oblíbená komba s hovězím nebo tempehem vám nadále rádi připravíme.

KRO KITCHEN AŽ K VAŠIM DVEŘÍM

V minulém newsletteru jsme se pochlubili novými etiketami i rozšířenou nabídkou našich dobrot ve skleničce. K dostání jsou ve všech KRO, ale nově také na Wolt Market. Stačí objednat a kurýr vám doveze třeba naše kimchi, bramborové placky, vývar, švestkovou XO omáčku nebo hnědé máslo až k vám domů. Najdete nás na Wolt Market Holešovice i Wolt Market Smíchov.

NOVINKY Z JIŘÁKU

V bistru jsme obměnili část menu a zařadili několik nových pokrmů. Z předkrmů rozhodně vyzkoušejte čerstvá rajčata se zelenými jahodami, salsou z nakládaných rajčat, chlebovým crumble a bylinkovým olejem. Dále doporučujeme kuřecí „kari“ sendvič s trhaným kuřecím, kari majonézou, meruňkovým chutney a ledovým salátem. Ideální, pokud si jídlo od nás plánujete vychutnat naproti v parku, nebo chcete jen něco do ruky. 

Vege specialy jsme přichystali hned dva. Vybrat si tak můžete mezi grilovanou cuketou s bazalkovým pestem, grilovanou meruňkou a sýrem stracciatella nebo novými bramborami s restovanými liškami v houbové omáčce s tamari a fenyklovým pyré.

V KRO Kitchen si můžete dát i dezert, borůvky s jogurtovou zmrzlinou, nebo na kávu a sladkou tečku zaskočit vedle do KRO Coffee. Na menu tentokrát máme jedinou změnu, o to větší je to bomba. Pokud milujete sladké, náš čokouzel plněný zčásti čokoládovým krémem a zčásti karamelem, si zaručeně oblíbíte. Ale svým kalorickým tabulkám o něm raději neříkejte…

PIZZA POP-UP

Na čtvrtek 25. srpna chystáme v KRO Coffee další pop-up. Tentokrát dorazí Kateřina Jakusová aka Slice Slice Baby se svou rukodělnou pizzou. Už brzy vám odhalíme, co přesně jsme si pro vás připravili, tak nás nezapomeňte sledovat na Instagramu, ať vám nic neuteče.