Newsletter: Nové snídaně, koktejly a chřestová sezona

Měsíc s měsícem se sešel a je čas na další newsletter plný novinek. Tentokrát vám představíme nové snídaně v KRO Coffee, chřestové speciality v KRO Kitchen a rozšířené koktejlové menu v KRO Bistro & Baru. 

Zahrádky v provozu 

Počasí nám konečně přeje, a tak jsme uvedli do provozu zahrádky ve všech třech KRO. Spolu s tím však nebudeme až do října schopní brát rezervace v KRO Kitchen na Vinohradské. Pokud tedy chcete mít jistotu, doporučujeme KRO Bistro & Bar. V Karlíně jsme navíc protáhli otevírací dobu a ve čtvrtek, pátek a sobotu u nás můžete u drinku posedět až do půlnoci. Kuchyň bude v tyto dny fungovat do 22 hodin, takže dorazte klidně i na pozdní večeři.

Cidre KRO Brut

Konečně přišel čas představit cidre KRO Brut z Cidrerie Kliment. Jde o šarži z roku 2017, která čekala jen na nás. Říznější blend jablek ze starých šumavských sadů se postaral o krásnou vyváženost lehkých zbytkových cukrů a výraznou kyselinku na konci. 

Pro ještě lepší ráno

Snídaně je základ dne. V KRO Coffee vám proto připravíme nejen kávu na probuzení, ale také vydatnou hostinu, která vám dodá energii na celé dopoledne. A pokud nejste ranní ptáče, nevadí. Snídani v KRO Coffee rádi naservírujeme i bohémům, kteří vstávají až po poledni. Nebo se na ni stavte cestou z práce. U nás si snídani můžete zkrátka dopřát kdykoli. 

V nabídce zůstávají vejce Benedikt, které jste si tak oblíbili. Jen jsme jim dali novou podobu a nyní je doplňuje marinovaný losos a chřest. Holandskou omáčku jsme vylepšili medvědím česnekem. Tempeh najdete na menu KRO Bistro & Baru a nedávno jsme ho zařadili také do nabídky KRO Kitchen. Chyběl už jen v kavárně, což jsme napravili. Vyzkoušejte snídaňový talíř s lískooříškovým tempehem, fazolovým humusem, pošírovanými ředkvičkami, sázenými vejci a grilovanou zeleninou. Poslední slanou novinkou je snídaňová quesadilla s klobásou, štědrou porcí cheddaru, kimchi a pikantním dipem z fermentovaných papriček. 

Dáváte raději přednost sladké snídani? Pro vás máme na výběr lívance s karamelizovanými jahodami nebo rýžovou kaši s rebarborou, pomeranči marinovanými v likéru Cointreau, pistáciemi a drobenkou z rakviček.

Chřestová sezona

Pokud patříte mezi fanoušky chřestu, zastavte se u nás v bistru na Vinohradské. V KRO Kitchen jsme na menu zařadili chřest hned dvakrát. Jednou jako vege special v podobě grilovaného bílého chřestu s pečenými bramborami, hráškem, nakládanými okurkami a teplou tatarkou. A podruhé coby součást salátu Nicoise (bílý chřest, pečené brambory, olivy, rajčata, ředkvičky, vejce, červená cibule, medovo-hořčičná vinaigrette).

Nové koktejly v Karlíně

Barová část KRO Bistro & Baru prošla lehkou obměnou konceptu. I nadále vás čekají skvělé signature koktejly, na které se chceme nyní soustředit a věnovat jim veškerou péči. Abychom toho docílili, musíme omezit „podpultovou“ nabídku dalších koktejlů. K dostání tak budou pouze drinky uvedené na menu. 

Jejich výběr jsme však rozšířili a nabídka nově obsahuje okolo dvaceti koktejlů, které jsme vyladili do posledního detailu. Mezi novinky patří například čepované Clarified Tap Mojito (rum Diplomático Planas, mátovo-limetkový cordial, Vetiver esence), Fizzy Strawberry (jahodo-estragonový shrub sorbet, šumivé víno, nakládaná jahoda) či Bay Leaf Martini (gin Garage 22, Martini Ambrato, fermentovaná rajčatová voda, bobkový list, křenový olej).

Pro milovníky Negroni máme skvělou zprávu – svůj oblíbený nápoj si už nemusíte objednávat po sklenkách, ale rovnou v půllitrové karafě. Naopak ti, kdo volí nealko, mohou vyzkoušet novou kombinaci mandarinka-bazalka-puškvorec.