Newsletter: Podzim v KRO

S příchodem podzimu jsme obměnili menu ve všech KRO. Čekají vás nová jídla i koktejly a parádní atmosféra. Do konce října můžete využít čím dál vzácnějších slunečných dní k posezení na zahrádce nebo zajít do KRO Bistro & Baru na brunch. Od listopadu zde chystáme nový nedělní koncept a také prodloužíme otevírací dobu na posezení u drinku. Tak pospěšte k nám, na Jiřák nebo do Karlína. Rádi vás uvidíme a pohostíme. Čím? To prozradíme Níže.


Přijďte na večírek

Karlínské KRO, to není jen bistro. Bar je jeho rovnocennou součástí, takže se neostýchejte dorazit na drink. Nebo pět. Na menu vás teď čeká plno skvělých nových koktejlů, které stojí za to ochutnat. Od listopadu bude navíc od čtvrtka do soboty otevřeno až do půlnoci. Kuchyň jede do 22 hodin, ale o hladu vás nenecháme ani pak. K drinku vám rádi nabídneme některý z našich snacků.  

Mezi naše oblíbence patří klasické drinky, které lehce upravíme podle svého. Na lístku aktuálně najdete Last Word (gin, Becherovka, maraschino, limetová šťáva, saké) a Pumpkin Whiskey Sour (bourbon, applejack, dýně, vanilka). Na delší popíjení je highball Brown Derby (whisky, grep, mandle, ovesné vločky) a neopomenuli jsme také nízkoalkoholické koktejly: Pineapple French 75 (ananas, Palo Santo, prosecco) a Roiboos Old Hickory (bílý a červený vermut, roiboos, vlašské ořechy). Pro ty, kdo na alkohol zrovna nemají pomyšlení, jsme připravili novou limonádu s příchutí hrušek a perníkového koření. 

Podzim v Karlíně

V KRO Bistro & Baru přichází nové menu spolu s ročními obdobími a ani nyní tomu nebylo jinak. Mezi předkrmy se objevily nové hovězí krokety s BBQ a chimichurri majonézou a rýžové chipsy s cibulovou solí a kukuřičnou majonézou. Smažené kuře v housce nahradil wrap z bramborové placky se smaženým kuřetem, zelným salátem, chimichurri majonézou a kapkou srirachi. Hříšná záležitost. 

Tempeh s celerovým pyré a angrešty mezi vege specialy doplnilo spálené bílé zelí s emulzí z hnědého másla a chlebovým crumblem. Další zeleninové jídlo najdete mezi saláty – s pečenou dýní, kávovým sýrem, špenátem a medem s levandulí. Skončila také sezona křenovky a naší novou signature omáčkou je hovězí stroganov podávaný s hranolky, okurkovým relishem a houbovým dipem.

A nechte si místo na dezert! Byla by velká škoda, kdybyste neochutnali koňakovou špičku v naší úpravě s našlehaným čokoládovým krémem a KRO vaječňákem uvnitř. Skvělá je také maková zmrzlina se švestkami, bílou čokoládou a brioškovým crumblem. 

Neděle v novém

Hlásíme také, že nás v říjnu čekají poslední dva brunche. Pokud jste se doteď nestihli zastavit, máte nejvyšší čas to napravit. 

Od listopadu pro vás chystáme nový program v podobě tradiční pečínky inspirované britskou kuchyní. Každou neděli vám od 11 do 18 nabídneme pečené maso na rožni, pokaždé jiné a jinak. K tomu si nadále budete moct dát dobroty ze stávajícího menu.

Novinky na Jiřáku

V KRO Kitchen na Jiřáku jsme po nějaké době obměnili skoro celé menu. Mezi předkrmy se vrací oblíbené křupavé nachos z bramborových placek s dipem ze zakysané smetany s kaviárem z lososovitého pstruha a nově jsme zařadili roastbeef s aioli z černého česneku s bezovými kapary, nakládanou šalotkou a chlebovým chipsem. Novinkou je také kuřecí BBQ sendvič – základem je naše mléčná houska, kterou naplníme trhaným kuřecím, BBQ omáčkou, japonskou majonézou a kari okurkami. 

Vyhráli jsme si i s našimi vege specialy, kterých vám nabídneme hned několik. Tempeh z cizrny, hrachu a čočky jsme doplnili o dýňové kari a jasmínovou rýži. Vyzkoušejte také grilovanou brokolici s omáčkou z modrého sýra a celozrnným crumblem nebo salát s pečenou mrkví a ořechovým sýrem. 

Nezapomínáme ani na sladkou tečku. Ta současná je plná podzimních chutí: grilované švestky se švestkovou omáčkou, tonka krémem a kořeněnou drobenkou. 

Sladné i sladké v kavárně

Ani v sousedním KRO Coffee neleníme a připravili jsme pro vás sezónní pochoutky. Přijďte ochutnat náš nový dýňový chlebíček s čerstvým sýrem od Kolmana a šalvějovými chipsy. Stejně tak jsme vyladili náš snídaňový tempeh, který nyní servírujeme s dýňovým humusem, nakládanou dýní a květákem. A pro milovníky sladkého jsme nachystali delikátní záležitost, krupicovou kaši s nakládanými švestkami, rumovými povidly, kakaovými boby a perníkem. K tomu si dejte kakao nebo horkou čokoládu a příval serotoninu je zaručen. 

Chcete se přidat ke KRO?

Nebo víte o někom, kdo by s námi chtěl pracovat? Na webu jsme spustili novou podstránku Práce v KRO. Aktuálně hledáme zejména manažera pekárny, ale uplatníme i další lidi. Formulář jsme sestavili tak, aby si zájemce mohl předem sám určit, jaká práce by ho bavila a které z našich KRO je mu nejbližší.