Newsletter: Svatý Martin v KRO a přípravy na Vánoce

Pokud patříte mezi ty, kdo každoročně vyhledávají svatomartinské hody, přijměte pozvání do KRO. A pokud naopak masu neholdujete, přijďte také. Náš domácí tempeh neustále ladíme, aby měl ještě lepší chuť. Tentokrát vám prozradíme, co chystáme na víkend, ale také už poodhalíme něco málo z vánočních příprav.


Svatomartinské hody

V KRO Kitchen na Vinohradské vám naservírujeme kachní special – konfitované lisované stehno a grilované kachní prso podávané s makovými špeclemi s kapustou, jablky a špekem. To vše zalité kachní demi glace a ozdobené nakládanou klikvou.

Hodovat se bude i v KRO Bistro & Baru v Karlíně, a to až do neděle. V pátek, přímo na svatého Martina, se můžete těšit na husí kebab podávaný v briošce s kysaným zelím. V sobotu a v neděli pak připravíme special v podobě kachního prsa, bramborových lokší a červeného zelí s jablky. 

Nezapomeňte také, že od čtvrtka do soboty máme v Karlíně prodlouženou otvíračku až do půlnoci! Po večeři se určitě zdržte ještě na pár drinků. Doporučujeme například Brown Derby (whisky Nikka Days, grep, mandle a ovesné vločky) nebo nealkoholickou limonádu s příchutí hruška–perník–kouř.

Vánoce, Vánoce přicházejí

První adventní neděle se blíží, a tak dáváme na vědomí, že náš vaječňák je zpátky! Letos se můžete těšit na novou vyladěnou recepturu s naší misenkou a tonka fazolí. Prodávat jej budeme ve všech KRO ve dvou velikostech: 200 a 500 ml. 

Také za vás letos upečeme cukroví, abyste se mohli v klidu věnovat rodině, lenošení a sledování vánočních pohádek. Naše nová šéfpekařka Markéta připravila sedm druhů: perníčky v čokoládě s růžovým pepřem, včelí úly s vaječňákem, rohlíčky se slunečnicovými semínky, makové linecké s citronovým krémem, ořechovo-čokoládové pusinky, marokánky se svatojánskými ořechy a semínky a dánské zázvorové sušenky.  
 

Siesta na Jiřáku

Nejen Negroni z Karlína, ale i několik dalších koktejlů můžete ochutnat v KRO Kitchen. Svěží doprovod večeře (nebo i oběda, my vás rozhodně soudit nebudeme!) představuje bezinkový Tom Collins nebo French 66 (prosecco, gin, citronový cordial). Naším zaručeně nejoblíbenějším je drink nazvaný Siesta mezi 3. a 4. hodinou. Vyzkoušejte i vy tuhle neodolatelnou kombinaci tequily, CBD vermutu z Landcraftu, grepu, soli a limety.

Dobroty ke kávě

Hlásíme novinky na menu v KRO Coffee. Ke snídani, obědu i večeři vám nabídneme nadýchané vafle ve slané (gravlax z lososa, sázené vejce, koprová holandská omáčka) i sladké (kdoule v karamelu, sirob s rumem, šlehačka) variantě. 

Také máme nové plněné housky. Základ tvoří milk bun a poté máte na výběr ze dvou možností: čerstvý sýr ajvar a marinovaný lilek nebo BLT se sázeným vejcem, kimchi kečupem a slaninou. Kterou vyberete? Podle nás obě stojí za ochutnání! 

Nastal čas svařáků pro zahřátí a navození předvánoční atmosféry. Ten náš kromě vína obsahuje švestkový kompot, kořeněný sirup s růží a sušený pomeranč. Vychutnat si ho můžete jak v kavárně, třeba spolu s koláčem nebo chlebíčkem, tak v parku naproti. Rádi vám jej připravíme s sebou. Při té příležitosti vyzkoušejte i shoty s příchutí kimchi, rakytníku nebo zázvoru, které si sami vyrábíme.