Newsletter: Veselé Vánoce a šťasný nový rok

V posledním letošním newsletteru vám představíme zimní menu, které od tohoto týdne můžete ochutnat v KRO Bistro & Baru v Karlíně. A také prozradíme, co jsme pro vás připravili na Silvestra. 

Dárky na poslední chvíli? Máme!

Utekl vám vánoční market, který jsme uspořádali minulý víkend? Nevadí, naše vychytané KRO balíčky plné dobrot jsou stále k mání. Co konkrétně v nich najdete? Náš vaječňák s příchutí koření a slaného karamelu (0,2 l), svařákový sirup (0,2 l), náš olivový olej (0,5 l), oříškový party mix, vlastní kari koření, kimchi kečup, omáčku piri-piri, slaný karamel, kimchi (300 g) a speciální vánoční KRO ponožky. Balíček seženete v KRO Coffee do vyprodání zásob. Kromě toho máte stále možnost zakoupit celou řadu našich produktů i samostatně. Ve vitríně na Vinohradské je toho na výběr vždy dost. 

Bez chlebíčků ani ránu

Poslední noc letošního roku se blíží a to si samozřejmě žádá oslavu. Která se neobejde bez chlebíčků. Pro ně se můžete zastavit v KRO Coffee. Připravujeme hned několik druhů, například vajíčkové, s dýňovou pomazánkou nebo klasiku s vyladěným bramborovým salátem. Potřebujete větší množství? To pro nás není žádný problém. Stačí nám napsat nebo zavolat den předem a my vám do druhého dne vybavíme úplnou chlebíčkovou hostinu.

Pokud však přípravu chlebíčků milujete a představuje pro vás jistou formu terapie, máme řešení i pro vás. V KRO Coffee vám nabídneme naše veky a pomazánky ve skleničkách. A finální design už necháme na vás. Chystáme také silvestrovské boxy plné našich dobrot, a to pro dvě nebo čtyři osoby. 

NOVOROČNÍ PŘÍPITEK

V KRO Coffee vyřešíte také novoroční přípitek. Máme pestrou nabídku naturálních vín, například skvělé šumivé frizzante z italského vinařství Menti. Těm, kdo hledají něco méně tradičního, doporučujeme cider od Utopie nebo jejich hravé kofermenty PLAY, které Utopia vytvořila spolu s vybranými českými vinaři. A těm, kdo touží po něčem ostřejším, rádi zabalíme naše lahvované koktejly. 

SILVESTROVSKÝ SPECIÁL V KRO KITCHEN 

Než si v kavárně vyzvednete chlebíčky, zastavte se na Silvestra ještě v KRO Kitchen. Pouze v poslední den v roce vám naservírujeme křupavý bůček s dýňovým salátem Som tam, švestkovou XO omáčkou, jasmínovou rýží a plackami z fermentovaných brambor. A připijeme si spolu koktejlem KRO Royal. 

Pokud budete mít cestu kolem v jiné dny, vyzkoušejte naše novinky na menu: bramborové krokety s čedarem a kuřecím s majonézou z fermentovaných paprik nebo konfitovaný topinambur s grilovanou hlívou královskou, cibulovým pyré, houbovou šťávou a kadeřávkovým chipse

ZIMNÍ MENU V KARLÍNĚ

Od pondělí 20. prosince máme v Karlíně nové zimní menu. Část stávajících pokrmů jsme upravili a obměnili recepturu, abychom zohlednili sezonu a její suroviny. Například smažené kuře v housce nově doplní nakládané cibulky a česneková aioli a grilované kuře, poznávací znamení podniku, získá novou teriyaki omáčku. 

Hovězí jsme po křenové a houbové omáčce připravili se smetanovou omáčkou z kořenové zeleniny, brusinek, šípků a jablek. Stejně jako předchozí varianty se i tato servíruje ze šlehačkové láhve ve formě espumy. Jako příloha podáváme další novinku, špecle opražené na slaninovém tuku. Také jsme přidali nový předkrm, který doplní dva stávající, a to kuřecí paličky dochucené marinádou z kimchi a podávané s domácím krémovým sýrem labneh a bylinkami. Zbývá představit nový vegetariánský speciál – pečený topinambur se spálenou smetanou, sušeným stročkem, žloutkem s citronovou kůrou a pažitkou.

Změny jsme udělali i v nápojovém lístku, který obsahuje šest nových koktejlů. Z toho dva dezertní a vysloveně vánoční. Milky Way Punch s domácí horchatou (mléku podobnému nápoji z rýže), rumem, sherry a creme de cacao a Champagne Snowball, kombinace KRO vaječňáku, sherry, likéru MUYU Vetiver a šampaňského Fleury Blanc de Noirs.

Šťastné a veselé

Na závěr bychom vám rádi popřáli veselé Vánoce a šťastný nový rok. Přejeme, ať je vánoční čas chvíli klidu a pohody, kterou strávíte se svými nejbližšími. Děkujeme za vaši přízeň v letošním roce a vězte, že tu pro vás budeme i v tom příštím. Plánujeme pro vás celou řadu pop-upů, degustací a nové pokrmy. Nadále chceme posouvat laťku české gastronomie – a i díky vám se nám to daří.