Recept: smažené kuřecí krokety

Až budete příště přemýšlet, čím pohostit své přátele, je tenhle party snack jasnou volbou. Kuřecí krokety, které tvoří jeden z našich předkrmů, jsou rychlé, jednoduché na přípravu a přitom návykové. Spolu s kimchi majonézou tvoří neodolatelnou kombinaci. Uvidíte, že se po nich jen zapráší. 

Suroviny

  • 500 g pečeného kuřecího masa
  • 50 g hrubozrnné hořčice 
  • 30 g tuku
  • 30 g hnědého (přepuštěného) másla 
  • 1 šalotka
  • 10 g pažitky 
  • 5 kapek tabasca 
  • 10 kapek worcesterové omáčky
  • sůl
  • mléko
  • vejce
  • mouka
  • strouhanka
  • olej na smažení

Kimchi majonéza

  • 2 žloutky
  • 15 g dijonské hořčice
  • šťáva z ½ citronu
  • 30 g kimchi 
  • 10 g misa 
  • 200 ml řepkového oleje
  • sriracha
  • sůl

Postup

  1. Upečené a natrhané kuřecí maso pokrájíme na menší kousky, šalotku a pažitku nasekáme nadrobno.
  2. Maso, šalotku a pažitku dáme do misky a přidáme hořčici, tuk, přepuštěné máslo, tabasco, worcester a sůl. Vše dobře promícháme, podle chuti případně dosolíme a dáme vychladit do lednice. 
  3. Ze směsi tvarujeme kuličky o hmotnosti zhruba 20 g. Dáme zamrazit.
  4. V mezičase si připravíme majonézu. Žloutky, dijonskou hořčici, citronovou šťávu, kimchi a miso rozmixujeme v robotu nebo tyčovým mixérem na pyré. 
  5. K pyré za stálého šlehání pomalu přiléváme olej. Nakonec dochutíme solí, citronem a popřípadě srirachou dle vlastní chuti. Majonézu dáme vychladit do lednice.
  6. Zmrzlé kuličky obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a strouhance. Vajec a strouhanky dáme dvě vrstvy. 
  7. Obalené krokety smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje nebo ve fritéze. Po vytažení odsajeme přebytečný olej a ihned podáváme s kimchi majonézou. 

Dobrou chuť!