Recept: smažené kuřecí krokety
Až budete příště přemýšlet, čím pohostit své přátele, je tenhle party snack jasnou volbou. Kuřecí krokety, které tvoří jeden z našich předkrmů, jsou rychlé, jednoduché na přípravu a přitom návykové. Spolu s kimchi majonézou tvoří neodolatelnou kombinaci. Uvidíte, že se po nich jen zapráší.
Suroviny
- 500 g pečeného kuřecího masa
- 50 g hrubozrnné hořčice
- 30 g tuku
- 30 g hnědého (přepuštěného) másla
- 1 šalotka
- 10 g pažitky
- 5 kapek tabasca
- 10 kapek worcesterové omáčky
- sůl
- mléko
- vejce
- mouka
- strouhanka
- olej na smažení
Kimchi majonéza
- 2 žloutky
- 15 g dijonské hořčice
- šťáva z ½ citronu
- 30 g kimchi
- 10 g misa
- 200 ml řepkového oleje
- sriracha
- sůl
Postup
- Upečené a natrhané kuřecí maso pokrájíme na menší kousky, šalotku a pažitku nasekáme nadrobno.
- Maso, šalotku a pažitku dáme do misky a přidáme hořčici, tuk, přepuštěné máslo, tabasco, worcester a sůl. Vše dobře promícháme, podle chuti případně dosolíme a dáme vychladit do lednice.
- Ze směsi tvarujeme kuličky o hmotnosti zhruba 20 g. Dáme zamrazit.
- V mezičase si připravíme majonézu. Žloutky, dijonskou hořčici, citronovou šťávu, kimchi a miso rozmixujeme v robotu nebo tyčovým mixérem na pyré.
- K pyré za stálého šlehání pomalu přiléváme olej. Nakonec dochutíme solí, citronem a popřípadě srirachou dle vlastní chuti. Majonézu dáme vychladit do lednice.
- Zmrzlé kuličky obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a strouhance. Vajec a strouhanky dáme dvě vrstvy.
- Obalené krokety smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje nebo ve fritéze. Po vytažení odsajeme přebytečný olej a ihned podáváme s kimchi majonézou.