Recept: Cheesecake z bílé čokolády

V karlínském KRO Bistro & Baru končí jarní menu, a tak se s některými pokrmy musíme rozloučit, abychom mohli přivítat ty nové. Váš oblíbený dezert, cheesecake z bílé čokolády s miso karamelem, si však můžete připravit i doma, rádi se podělíme o recept.

Suroviny

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 250 g mascarpone
  • 285 ml smetany (33%)
  • 400 g bílé čokolády
  • šťáva z citronu

Miso karamel

  • 180 g cukru krystal
  • 100 g másla
  • 150 g smetany (33%)
  • 8 g maldonské soli
  • 1 lžička misa (hrachového, čočkového či sójového)

Sušenky ze slunečnicových semínek 

  • 18 g hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 25 g třtinového cukru
  • 18 g másla
  • 1 vejce
  • 18 g ovesných vloček
  • 23 g dýňových semínek
  • špetka soli

Postup

  1. Suroviny na sušenky smícháme dohromady a vypracujeme těsto. Z něj vytvarujeme jednotlivé sušenky a rozložíme na plech. Dáme péct do trouby na 165 °C po dobu 15-20 minut.
  2. Dále vyšleháme smetanu. Postupně a pomalu do ní vmícháme tvaroh s mascarpone. Bílou čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni a jakmile trochu vychladne, smícháme ji s krémem ze smetany, tvarohu a mascarpone. Směs zakápněte citronovou šťávou dle chuti a přelijte do malé dortové formy. Nechte odležet v lednici alespoň 18 hodin.
  3. Ingredience na miso karamel smíchejte a zahřívejte, dokud nezískáte tu správnou karamelovou konzistenci.
  4. Na talíř dejte porci cheesecake (toto množství surovin vychází na osm porcí) a přelijte miso karamelem. Vedle naaranžujte sušenky a dozdobte bylinkami a jedlými květy.

DOBROU CHUŤ!