Recept: Cheesecake z bílé čokolády
V karlínském KRO Bistro & Baru končí jarní menu, a tak se s některými pokrmy musíme rozloučit, abychom mohli přivítat ty nové. Váš oblíbený dezert, cheesecake z bílé čokolády s miso karamelem, si však můžete připravit i doma, rádi se podělíme o recept.
Suroviny
- 250 g měkkého tvarohu
- 250 g mascarpone
- 285 ml smetany (33%)
- 400 g bílé čokolády
- šťáva z citronu
Miso karamel
- 180 g cukru krystal
- 100 g másla
- 150 g smetany (33%)
- 8 g maldonské soli
- 1 lžička misa (hrachového, čočkového či sójového)
Sušenky ze slunečnicových semínek
- 18 g hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 25 g třtinového cukru
- 18 g másla
- 1 vejce
- 18 g ovesných vloček
- 23 g dýňových semínek
- špetka soli
Postup
- Suroviny na sušenky smícháme dohromady a vypracujeme těsto. Z něj vytvarujeme jednotlivé sušenky a rozložíme na plech. Dáme péct do trouby na 165 °C po dobu 15-20 minut.
- Dále vyšleháme smetanu. Postupně a pomalu do ní vmícháme tvaroh s mascarpone. Bílou čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni a jakmile trochu vychladne, smícháme ji s krémem ze smetany, tvarohu a mascarpone. Směs zakápněte citronovou šťávou dle chuti a přelijte do malé dortové formy. Nechte odležet v lednici alespoň 18 hodin.
- Ingredience na miso karamel smíchejte a zahřívejte, dokud nezískáte tu správnou karamelovou konzistenci.
- Na talíř dejte porci cheesecake (toto množství surovin vychází na osm porcí) a přelijte miso karamelem. Vedle naaranžujte sušenky a dozdobte bylinkami a jedlými květy.