Recept: Miso lanýže
I tentokrát pro vás máme recept na cukroví. Ale nebojte, troubu už kvůli tomu zapínat nemusíte. Tyhle nepečené miso lanýže jsou stejně dobré jako rychlé a jednoduché.
SUROVINY
- 25 g cukru krystal
- '100 g bílého misa
- 100 ml smetany na šlehání
- 250 g nasekané hořké čokolády
- 200 g nasekané mléčné čokolády
- 30 g másla
- kakao na obalení
POSTUP
- Na mírném plameni rozpustíme cukr na tmavý karamel. Za stálého míchání přilijeme smetanu a miso a necháme projít varem.
- Do horkého karamelu postupně přisypeme čokoládu. Necháme úplně rozpustit a zašleháme máslo.
- Směs necháme vychladnout v lednici, pak lžičkou vykrájíme jednotlivé porce, vytvarujeme kuličky a obalíme v kakau.
