Newsletter: Advent v KRO

Vánoce jsou téměř tady a my jsme na ně nachystaní! Adventní čas vám zpříjemníme naší irskou kávou v KRO Coffee, koktejly v KRO Bistro & Baru nebo vaječňákem, který seženete ve všech KRO. Do konce roku pro vás navíc chystáme ještě dva pop-upy. Na jednom pořídíte skvělé dárky pro své blízké a na tom druhém kapra na štědrovečerní stůl. 


ČAS VÁNOČNÍCH VEČÍRKŮ

Stěžejní součástí karlínského KRO Bistro & Baru je koktejlový bar, a tak je podnik jako stvořený pro vánoční večírky. Zejména od čtvrtka do soboty, kdy je díky prodloužené otevírací době možné posedět u koktejlů až do půlnoci.

Soboty a neděle v KRO Bistro & Baru patří nejen drinkům, ale také speciální pečeni. Každý víkend se na rožni ocitne jiný druh masa, pokaždé v jiné úpravě. Během zbývajícího adventu se chystá hovězí steak na kantonském pepři (3.–4. 12.), vepřová pečeně (10.–11. 12.) a telecí roláda (17.–18. 12.)

Kuchyně sice ve 22 hodin končí, ale o hladu vás nenecháme ani pak. Připravili jsme pro vás několik barových snacků, které vaše drinky skvěle doplní: kuřecí parfait s chlebovými chipsy, nakládaný pivní sýr, rýžové chipsy s kukuřičnou majonézou a nakládanou zeleninu s naším taveňákem a pečivem. 
 

NEDĚLNÍ SPECIALITY

V KRO Coffee na Vinohradské jsme si pro změnu nachystali adventní irskou kávu. Také zde každý týden obměňujeme recepturu. Následující neděle tak bude patřit mandlové irské kávě servírované s mini štolou (4. 12.). Další irské kávy budou s kokosovou příchutí a kokosovým sukem (11. 12.) a vanilková s pistáciovým rohlíčkem (18. 12.).

NEROZLUČNÁ DVOJKA

Připomínáme také, že od prosince bude k dostání náš vaječňák, letos s vylepšenou recepturou s misem a tonka fazolí. Koupíte ho ve všech třech KRO a na výběr máte ze dvou velikostí, 200 a 500 ml. 

K Vánocům neodmyslitelně patří také cukroví. Tento rok si naše šéfpekařka Markéta připravila perníčky v čokoládě s růžovým pepřem, včelí úly s vaječňákem, rohlíčky se slunečnicovými semínky, makové linecké s citronovým krémem, ořechovo-čokoládové pusinky, marokánky se svatojánskými ořechy a semínky a dánské zázvorové sušenky. 
 

DÁRKY Z KRO

Naši řadu dobrot ve skle na doma neustále rozšiřujeme. Máme všechno možné, od kimchi a taveňáku přes řadu ochucených olejů a omáček jako piri-piri, kari nebo kimchi kečup až po vlastní grilovací koření nebo oříškovou směs party mix, která během svátků jistě najde uplatnění. Tím však výčet zdaleka nekončí.

A protože nejlepší dárek je ten, který se dá sníst, nabízíme vám možnost nechat si výběr našich dobrot ve skle v KRO Coffee zabalit do dárkové krabice. Složení boxu je pak zcela na vás. A pro nerozhodné máme univerzální dárkový poukaz do všech našich podniků v hodnotě 500, 1000 nebo 2000 korun.  

Od 16. do 23. prosince pro vás v KRO Coffee navíc chystáme ještě vánoční market, na kterém budete moct pořídit nejen dárky z KRO, ale také od našich spřátelených vinařů a designérů. 
 

KAPŘÍ POP-UP

Ve středu 21. prosince chystáme ještě jeden pop-up ve spolupráci s Honzou Čulíkem z Thiru. Tentokrát se potkáme v Karlíně, v KRO Bistro & Baru, a uděláme si takovou menší vánoční generálku. Chystáme pro vás speciální kapří street food menu a také si budete moct pořídit bio filety z kapra na svou štědrovečerní tabuli. 

NOVINKY NA MENU 

Pro Vánoce nezapomínáme ani naši běžnou nabídku. V bistru na Jiřáku jsme obměnili menu a přidali plno dobrot. Předkrmové nachos z bramborových placek zůstávají, ale nyní vám je naservírujeme se salsou ze zelených rajčat, čedarovou omáčkou a zakysanou smetanou. Úplnou novinkou mezi předkrmy jsou smažené sýrové nugety s majonézou z fermentovaných paprik. 

Plněná paprika s pohankou a misem, kořeněnou rajčatovou demi glace a vyšlehanou brynzou, kterou jsme jednu sobotu připravili jako víkendový special, nás i vás bavila tolik, že jsme se rozhodli ji zařadit na menu. Nový je také dezert, mrkvový sticky toffee puding s jogurtovou zmrzlinou, miso karamelem, rozinkami naloženými v čaji a zakápnuté panenským řepkovým olejem.