Newsletter: Svátky a konec roku v KRO

Konec roku se blíží a zatímco se všichni pomalu připravují na sváteční klid, u nás mejdan teprve začíná. V KRO Coffee až do 23. prosince probíhá vánoční market plný dárků a v karlínském KRO Bistro & Bar se na vás už ve středu 21. prosince těší kapři. A Silvestr? Ten si uděláme taky v Karlíně. Přijďte!


SILVESTROVSKÝ MEJDAN

Na závěr roku neleníme a v KRO Bistro & Baru pro vás chystáme spoustu věcí.  První z nich je Silvestr v Karlíně. Uspořádáme rozlučku se starým rokem a společně přivítáme ten nový. Otvíračku protáhneme do 2 hodin a kuchyně vám bude k dispozici až do půlnoci. Silvestrovské menu obohatíme o několik tapas: chorizo s rýžovým chipsem, jalapeños se sýrem, marinovaný pstruh s kimchi kaviárem, smažené brambory s rajčatovou omáčkou a česnekovou pěnou a kachní pršut s višňovou omáčkou. 

Koktejlová nabídka pro tento večer zahrnuje čtyři slavnostní drinky: KRO Royale (rum, borůvky, prosecco), New Year’s Margarita (mezcal, vermut, mandarinky), Snowball (KRO vaječňák, sherry, cava) a Caipirinha Highball (cachaça, limetka, hrušky). A samozřejmě bude spousta bublin na přípitek! Šampaňské Dehours, Les Vignes de la Vallée, Brut vám nabídneme i po skle.

KAPR V KRO

Už tuto středu 21. prosince nás čeká v Karlíně kapří pop-up ve spolupráci s Honzou Čulíkem z Thiru. Připravíme speciální kapří street food menu: krémová rybí polévka s misem a udon nudlemi a kapří sendvič se smaženým kaprem v bramborové housce. Chybět nebude ani svařák na zahřátí a ochutnávka vín z Alma Wines.

Honza přiveze udržitelně chované kapry z Rybářství ESOX. Kapři budou vyfiletovaní a po filetech zavakuovaní. Vy si je doma jen prořežete a můžete vesele smažit. Na místě vám poradíme, jak na to. Pop-up bude probíhat po celý den, od 12 do 22 hodin, ale filetů máme omezené množství, 100 kusů. Kdo tedy chce na štědrovečerní stůl kapra bez kostí, neměl by otálet.

V KARLÍNĚ TO ŽIJE! 

KRO Bistro & Bar do třetice. S příchodem zimy máme nové menu, které už můžete ochutnat. Mezi předkrmy se vrátil tatarák, tentokrát na máslové briošce s aioli z černého česneku a salsou ze zelných rajčat. Novinkou je hovězí pastrami se slaninovou mayo, červeným kysaným zelím a salát s hruškami a bílou ředkví. Obměnili jsme také náš signature dish – pečené hovězí na houbách s nakládanými liškami a pažitkovým olejem. Rozhodně vyzkoušejte dezerty, máme žemlovku s hruškami, slaným karamelem a domácími svatojánskými ořechy a cheesecake z bílé čokolády s borůvkami a lotuskami. 

Novinky vás čekají také na baru. Mezi KRO Classics jsme zařadili koktejl Brew Your Margarita (tequila Cazcabel Blanco, maracujový likér Chinola, batch brew, limetka, wasabi sůl), v LOW ABV najdete drink Cheat to Win (tequila Herradura Reposado, bílé víno, máslo, švestky, koriandr). Nezapomínáme ani ty, kdo preferují nealko. Vyzkoušejte dvě zimní hřejivé kombinace: hruška & perník nebo Virgin Penicilin (jablečný mošt, zázvor, med, citron, uzené koření).

NÁKUPY NA POSLEDNÍ CHVÍLI

Pro ty, kdo milují vánoční adrenalin a shánění dárků na poslední chvílí, máme dobrou zprávu. Vánoční market v KRO Coffee probíhá až do 23. prosince. Kromě našich dobrot ve skle (kimchi, ochucené oleje, omáčky, …), které si navíc můžete nechat dárkově zabalit, budou k dostání čokolády z brněnské manufaktury Ajala a káva od doubleshot a Bailies Coffee Roasters. 

Kromě jedlých dárků pořídíte i produkty od spřátelených designérů jako papírnictví moe, keramiku od Daniela Machilla a bisquit ceramics, ručně vyráběné sojové svíčky PM candles a další. A nesmíme zapomenout na KRO merch – komu udělají radost ponožky s ikonickým kuřetem nebo tričko s motivem rotisserie? 

Pro sebe pak přihoďte láhev KRO vaječňáku. Základ má v bílém a tmavém rumu, dále obsahuje suché a sladké sherry a stařenou gruzijskou brandy. Chuť jsme doladili skořicí, muškátovým oříškem, tonka fazolí a přidali hodně, hodně misa. Právě to dodá vaječňáku lehkou slanost, která má za výsledek příjemně vyváženou chuť.

VÁNOČNÍ OTEVÍRACÍ DOBA

Ve dnech 24., 25. a 26. prosince a 1. ledna budou všechna KRO zavřená. Mezi svátky a na Silvestra bude otvíračka stejná jako v kterýkoli jiný den, s výjimkou KRO Bistro & Baru, kde si se silvestrovským mejdanem otvíračku prodloužíme do 2 ráno. Tak se klidně zastavte – do KRO Kitchen na kuře na paprice, do KRO Coffee pro kávu a čerstvé pečivo a do KRO Bistro & Baru ochutnat nové menu. 

Moc děkujeme za vaši přízeň v letošním roce a vězte, že tu pro vás budeme i v tom příštím. Plánujeme pro vás nové KRO ve Vršovicích, celou řadu pop-upů, degustací a novinek. Tak užijte Vánoce a šťastný nový rok všem!