Recept: bramborové placky

Bramborové placky patří mezi jednu z našich nejoblíbenějších příloh. Že je v jednoduchosti krása, dokazuje jejich zdánlivá obyčejnost. Stačí smíchat několik ingrediencí, opéct a máte hotovo. Snadné, a přitom lahodné. Když se navíc ještě naplní kuřecím masem a sýrem, hned povýší o několik hvězdiček.

Suroviny

  • 500 g uvařených brambor
  • 250 g polohrubé mouky
  • 2 lžíce jogurtu
  • sůl

Postup

  1. Uvařené a vychladlé brambory nastrouhejte, osolte a přidejte mouku a jogurt. Vymíchejte do hladkého těsta. Pokud by se lepilo, přidejte trochu mouky. 
  2. Těsto rozdělte na 6 částí a z každé vyválejte placku. Opékejte na pánvi nasucho zhruba 2 minuty z každé strany. 
  3. V KRO Kitchen slouží bramborové placky nejen jako příloha ke grilovanému kuřeti, ale také jako základ KROsadilly. Placku plníme trhaným kuřecím masem, omáčkou piri-piri a čerstvým sýrem z Krasolesí. Náplň je však možné zvolit dle vlastních preferencí. Jen by neměl chybět sýr, který quesadillu spojí dohromady. 
  4. Na polovinu placky naskládejte vybrané ingredience, přehněte napůl a na mírném ohni opékejte na přepuštěném (hnědém) másle, dokud se sýr uvnitř nerozpustí. Podávejte se zakysanou smetanou a pikantní omáčkou, například srirachou.

Dobrou chuť!