Recept: bramborové placky
Bramborové placky patří mezi jednu z našich nejoblíbenějších příloh. Že je v jednoduchosti krása, dokazuje jejich zdánlivá obyčejnost. Stačí smíchat několik ingrediencí, opéct a máte hotovo. Snadné, a přitom lahodné. Když se navíc ještě naplní kuřecím masem a sýrem, hned povýší o několik hvězdiček.
Suroviny
- 500 g uvařených brambor
- 250 g polohrubé mouky
- 2 lžíce jogurtu
- sůl
Postup
- Uvařené a vychladlé brambory nastrouhejte, osolte a přidejte mouku a jogurt. Vymíchejte do hladkého těsta. Pokud by se lepilo, přidejte trochu mouky.
- Těsto rozdělte na 6 částí a z každé vyválejte placku. Opékejte na pánvi nasucho zhruba 2 minuty z každé strany.
- V KRO Kitchen slouží bramborové placky nejen jako příloha ke grilovanému kuřeti, ale také jako základ KROsadilly. Placku plníme trhaným kuřecím masem, omáčkou piri-piri a čerstvým sýrem z Krasolesí. Náplň je však možné zvolit dle vlastních preferencí. Jen by neměl chybět sýr, který quesadillu spojí dohromady.
- Na polovinu placky naskládejte vybrané ingredience, přehněte napůl a na mírném ohni opékejte na přepuštěném (hnědém) másle, dokud se sýr uvnitř nerozpustí. Podávejte se zakysanou smetanou a pikantní omáčkou, například srirachou.