Recept: Grilovaná cuketa a meruňky

V KRO si zakládáme nejen na svých grilovaných kuřatech, ale také na nabídce vege specialů. A jelikož otázka, co s cuketami, patří v létě k těm nejzásadnějším, podělíme se s vámi o recept na grilovanou cuketu a meruňky se sýrem stracciatella. 


Suroviny

  • 300 g cukety
  • 300 g meruněk
  • 400 g sýru stracciatella
  • 80 g bazalkového pesta
  • 40 g balsamica
  • 60 ml olivového oleje extra virgin
  • 10 g vločkové soli
  • bílý chléb
  • máslo
  • bazalka na ozdobu

Bazalkové pesto

  • 100 g čerstvé bazalky
  • 20 g parmezánu
  • 1 stroužek česneku
  • 150 ml olivového oleje
  • 20 ml citronové šťávy
  • 5 g soli

Postup

  1. Ingredience na pesto rozmixujeme ponorným mixérem. Jakmile je hotové, dáme zatím stranou. 
  2. Cuketu pokrájíme na plátky, meruňky rozpůlíme a vypeckujeme. Obojí ogrilujeme na rozpálené grilovací pánvi nebo grilu. Stačí minuta z každé strany.
  3. Cuketu a meruňky sundáme z grilu / pánve a opečeme si krajíce bílého chleba potřeného máslem. 
  4. Na talíř nandáme porci sýru stracciatella, který doplníme cuketou a meruňkami. Ozdobíme bazalkovým pestem, balsamicem, lístky čerstvé bazalky a nakonec zakápneme extra panenským olivovým olejem. Dochutíme vločkovou solí a podáváme s opečeným chlebem.