Recept: Grilovaná cuketa a meruňky
V KRO si zakládáme nejen na svých grilovaných kuřatech, ale také na nabídce vege specialů. A jelikož otázka, co s cuketami, patří v létě k těm nejzásadnějším, podělíme se s vámi o recept na grilovanou cuketu a meruňky se sýrem stracciatella.
Suroviny
- 300 g cukety
- 300 g meruněk
- 400 g sýru stracciatella
- 80 g bazalkového pesta
- 40 g balsamica
- 60 ml olivového oleje extra virgin
- 10 g vločkové soli
- bílý chléb
- máslo
- bazalka na ozdobu
Bazalkové pesto
- 100 g čerstvé bazalky
- 20 g parmezánu
- 1 stroužek česneku
- 150 ml olivového oleje
- 20 ml citronové šťávy
- 5 g soli
Postup
- Ingredience na pesto rozmixujeme ponorným mixérem. Jakmile je hotové, dáme zatím stranou.
- Cuketu pokrájíme na plátky, meruňky rozpůlíme a vypeckujeme. Obojí ogrilujeme na rozpálené grilovací pánvi nebo grilu. Stačí minuta z každé strany.
- Cuketu a meruňky sundáme z grilu / pánve a opečeme si krajíce bílého chleba potřeného máslem.
- Na talíř nandáme porci sýru stracciatella, který doplníme cuketou a meruňkami. Ozdobíme bazalkovým pestem, balsamicem, lístky čerstvé bazalky a nakonec zakápneme extra panenským olivovým olejem. Dochutíme vločkovou solí a podáváme s opečeným chlebem.